Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/28259
Title: Формування обліково- аналітичної інформації для оцінки діяльності суб’єктів підприємництва
Authors: Даньків, Йосип Якимович
Keywords: Обліково-аналітична інформація, мікропідприємства і малі підприємства, підприємницька діяльність, оціночні показники
Issue Date: 2019
Publisher: Вид-во " Говерла"
Citation: Даньків, Й. Я. Формування обліково- аналітичної інформації для оцінки діяльності суб’єктів підприємництва [Текст] / Й. Я. Даньків // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Економіка; зб. наук. пр. / редкол.: В.В.Готра, Л.М.Газуда та ін. – Ужгород : Говерла, 2019. – Вип. 2(54). – С. 116-121. – Бібліогр.:с.119-120 (13 назв).
Abstract: Стаття присвячена вирішенню наукової проблеми формування обліково-аналітичної інформації для оцінки суб’єктів підприємницької діяльності (СПД). Зокрема, за результатами проведеного дослідження наведено визначення сутті підприємницької діяльності, визначені пріоритетні критерії виокремлення різних типів суб’єктів підприємництва, обґрунтовані підходи до обліково-аналітичного забезпечення управління ними на основі запровадження спрощеного бухгалтерського обліку доходів та витрат відповідно до податкового законодавства в Україні та визначення оціночних показників для їх застосування в управлінні цими підприємствами. Автор обґрунтовує, що управління будь-яким суб’єктом СПД вимагає систематичної обліково-аналітичної інформації для здійснення об’єктивної оцінки про здійснювані господарські процеси, їх характер і обсяг, про наявність матеріальних, трудових, виробничих і фінансових ресурсів, їх використання, про фінансові результати діяльності. Її джерелом є дані бухгалтерського обліку, звітності та аналізу їх показників, які дозволяють отримати оперативну об’єктивну обліково-аналітичну інформацію для управління СПД.
Type: Text
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/28259
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Економіка. Випуск 2 (54) - 2019



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.