Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/28267
Title: Обліково-аналітичний підхід до класифікації стартап-компаній: управлінські аспекти інноваційної діяльності новоствореного підприємства
Authors: Ценклер, Н. І.
Keywords: обліково-аналітичне забезпечення, управління, інноваційна діяльність, стартап-компанія
Issue Date: 2019
Publisher: Вид-во " Говерла"
Citation: Ценклер, Н. І. Обліково-аналітичний підхід до класифікації стартап-компаній: управлінські аспекти інноваційної діяльності новоствореного підприємства [Текст] / Н. І. Ценклер // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Економіка; зб. наук. пр. / редкол.: В.В.Готра, Л.М.Газуда та ін. – Ужгород : Говерла, 2019. – Вип. 2(54). – С.135-141. – Бібліогр.:с.139-140 (13 назв).
Abstract: В статті запропоновано класифікацію стартап-компаній, що сприяє розвитку обліково-аналітичного забезпечення управління інноваційною діяльністю новоствореного суб’єкта господарювання. Виділено наступні класифікаційні ознак для цілей бухгалтерського обліку та аналізу: за галуззю діяльності (стартап-компанії в ІТ-сфері; стартап-компанії в екології; стартап-компанії в медицині; стартап-компанії в енергетиці; стартап-компанії в техніці тощо); за видами отримання вигід (стартап-компанії, створені для отримання прибутку; неприбуткові (волонтерські, соціальні) стартап-компанії); за орієнтацією на клієнтів (орієнтовані на фізичних осіб; орієнтовані на юридичних осіб; орієнтовані на всіх клієнтів); за територіальним поширенням (регіональні; національні; глобальні); за новизною (інноваційно нові; на основі запозичених ідей); за основними операціями, видами діяльності (для надання послуг; для виконання робіт; для виготовлення продукції; для продажу товарів; для здійснення декількох видів операцій).
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/28267
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Економіка. Випуск 2 (54) - 2019



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.