Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/29280
Title: Європейська трансформація України до Європейського Союзу
Other Titles: EUROPEAN TRANSFORMATION OF UKRAINE TO THE EUROPEAN UNION
Authors: Рошко, Світлана Михайлівна
Шинкар, Віктор Андрійович
Keywords: Європейський Союз, митні тарифи, вільна економічна зона, інтеграція, зовнішньоекономічний вектор, Угода про асоціацію між Україною та ЄС.
Issue Date: 2019
Citation: 2. Рошко С. Європейська трансформація України до Європейського Союзу / В.А. Шинкар, С.М.Рошко // Науковий вісник Ужгородського національного університету. – Ужгород, 2019. – Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство – Вип. 27/2019. – Ч.2. –С.112-117.
Abstract: У статті аналізується сучасний стан відносин України з Європейським Союзом, зокрема, економічна складова процесу інтеграції у контексті набуття чинності Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Проаналізовані основні проблеми та перспективи подальшої інтеграції нашої країни у європейські структури. Автори статті розглядають базові елементи ринкової системи необхідні для макроекономічної стабілізації економіки України, без вирішення яких неможливе проведення ефективних економічних реформ і трансформація у структуру Європейського Союзу, та виокремлюють певні економіко-правові фактори, які стримують потенціал Угоди про асоціацію Україна – ЄС. Європейська інтеграція має залишатися основним вектором внутрішньої та зовнішньої політики України незалежно від внутрішніх проблем і криз Євросоюзу. Влада повинна здійснювати відкриту, прозору, зрозумілу для громадян європейську інтеграційну політику, жити та управляти країною за європейськими нормами і стандартами, а громадяни України мають бути добре проінформовані про переваги та ризики приєднання країни до ЄС, а також відчути конкретні позитивні результати реалізації європейського інтеграційного курсу.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/29280
Appears in Collections:Наукові публікацї кафедри міжнародних економічних відносин

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Шинкар,Рошко-стаття2019-випр..doc117.5 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.