Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/29377
Title: КЛАСИФІКАЦІЯ ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНИХ ТЕРИТОРІЙ ТА ОБ'ЄКТІВ У КОНТЕКСТІ КОНВЕЦІЇ МСОП ТА ЗАКОНОДАВЧИХ АКТІВ УКРАЇНИ
Authors: Палінчак, Микола Михайлович
Дяченко, І. Б.
Рошко, Світлана Михайлівна
Keywords: природно-заповідна територія, природоохоронна територія, природно-заповідний фонд України, екомережа, еколого-економічна інтеграція, принципи збереження екомережі.
Issue Date: 2017
Citation: Палінчак М.М., Дяченко І.Б., Рошко С.М. Класифікація природньо – заповідних територій та об’єктів у контексті конвенції МСОП та законодавчих актів України. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. Випуск 16, частина 2. – 2017. С. 56 – 6
Abstract: У роботі розглянуто класифікацію природно-заповідних територій та об'єктів у контексті Конвеції МСОП та законодавчих актів України та виокремлено принципів збереження екомережі природно-заповідних територій та об'єктів. Науково обґрунтовано, що найефективнішим засобом їх збереження, передусім пралісових екосистем, є створення на базі екологічної мережі територій та об'єктів природно-заповідної сфери, яка є невід'ємною її складовою. При цьому важливе значення має формування екологічної мережі Карпатської гірської системи в умовах транскордонного співробітництва, передусім із сусідніми країнами-членами ЄС.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/29377
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри міжнародної політики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
14.pdf303.9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.