Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/29615
Title: Готовність майбутніх учителів до педагогічної діяльності: сутність, структура.
Other Titles: Readiness of future teachers for pedagogical activity: essence, structure.
Authors: Староста, Володимир Іванович
Keywords: pedagogical activity, readiness, students' readiness for professional pedagogical activity, structure of readiness for pedagogical activity, педагогическая деятельность, готовность, готовность студентов к профессиональной педагогической деятельности, структура готовности к педагогической деятельности, педагогічна діяльність, готовність, готовність студентів до професійної педагогічної діяльності, підготовка студентів до педагогічної діяльності, структура готовності до педагогічної діяльності
Issue Date: 2019
Citation: Староста В. І. Готовність майбутніх учителів до педагогічної діяльності: сутність, структура. Народна освіта. Електронне наукове фахове видання. 2019. Вип. 3(39). URL: https://www.narodnaosvita.kiev.ua/?page_id=5923. ISBN 966-8358-22-8.
Abstract: У статті аналізуються погляди дослідників щодо проблеми готовності до педагогічної діяльності; виявлено значну кількість дефініцій цього поняття та суттєвих ознак (готовність як інтегративна характеристика особистості; як результат, стан, якість і мета професійної підготовки; як регулятор і умова успішної професійної діяльності вчителя тощо). Для розуміння сутності та структури готовності до педагогічної діяльності розглянуто підходи вчених (особистісний, функціональний, системний, особистісно-діяльнісний, результативно-діяльнісний), а також складові готовності (особистісна, функціональна/професійна). За результатами узагальнення виокремлено основні компоненти структури готовності, які перебувають у діалектичній єдності (мотиваційний, когнітивний, процесуальний, рефлексивний).
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/29615
ISBN: 966-8358-22-8
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2019_Starosta Volodymyr_Narodna osvita_3(39)_2019.pdf359.36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.