Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/29627
Title: Проблематика морально-релігійного і патріотичного виховання у творчій спадщині Олександра Духновича: методичні матеріали.
Authors: Тимчик, Марина
Староста, Володимир Іванович
Issue Date: 2019
Publisher: Ужгород: ТОВ Поліграфцентр «Ліра»
Citation: Тимчик М.П., Староста В.І. Проблематика морально-релігійного і патріотичного виховання у творчій спадщині Олександра Духновича: методичні матеріали. Ужгород: ТОВ Поліграфцентр «Ліра», 2019, 60 с.
Abstract: У навчально-методичному виданні проведено теоретичне узагальнення дидактико-педагогічних ідей О. Духновича, визначено їхній зміст та значення в історії української педагогічної думки. На основі аналізу різножанрових творів, зроблено узагальнюючі висновки, що за глибиною наукового обґрунтування педагогічних ідей О. Духнович є одним із перших професійних педагогів в Західній Україні і засновником вітчизняної освіти та етнопедагогіки. Доведено, що його спадщина є одним із кращих зразків європейського і вітчизняного гуманістичного світогляду, цінним внеском у розвиток педагогіки гуманізму («педагогіка серця»). Цей гуманістичний пласт доробку педагога випередив свій час і не втратив значущості і нині. Ідеї гуманності виховання поваги до дітей, їх всебічний розвиток склали основу методів виховання, які лише на початку XXI ст. стверджуються в нашій педагогіці. Уміщені матеріали структуровано таким чином: план вивчення теми, тематична інформація, основні поняття теми, завдання для самостійної роботи, рекомендована література.
Type: Text
Publication type: Методичні рекомендації
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/29627
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2019_Тимчик М.П., Староста В.І. Методичні матеріали.pdf590.26 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.