Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/29881
Title: Завершення суперництва між Габсбургами та Ягеллонами за чесько-угорський трон і підписання Братиславського договору 1515 р.
Other Titles: THE TERMINATION OF RIVALRY BETWEEN HАBSBURG AND JAGELLON FOR THE CHEH-HUNGARIAN THRONE AND SIGNING OF THE BRATISLAV-VIENNESE CONTRACT 1515
ОКОНЧАНИЕ СОПЕРНИЧЕСТВА МЕЖДУ ЯГГЕЛОНАМИ И ГАБСБУРГАМИ ЗА ЧЕСКО-ВЕНГЕРСКИЙ ТРОН И ПОДПИСАНИЕ БРАТИСЛАВО-ВЕНСКОГО ДОГОВОРА 1515 Г.
Authors: Андрусяк, Ярослав Ярославович
Товтин, Яна Іванівна
Issue Date: 2008
Publisher: Донецьк : український культурологічний центр
Citation: Завершення суперництва між Габсбургами та Ягеллонами за чесько-угорський трон і підписання Братиславського договору 1515 р. / Яна Товтин, Ярослав Андрусяк // Схід. Аналітично-інформаційний журнал. – Донецьк, 2008. – № 5. – С. 61-64.
Series/Report no.: 5;
Abstract: Період суперництва за чесько-угорську корону між Габсбургами та Ягеллонами був важливим етапом у історії Центрально-Східної Європи. Братиславо-віденський договір, підписаний у 1515 р. фактично визначив подальший хід подій. Безпосередньо, суть даного документу зводилася до об`єднання обох династій. Зокрема, представники довговічнішої династії мали успадкувати угорсько-чеський престол, а діти Ягеллонів та Габсбургів - одружитися. Віденський конгрес відіграв важливу роль для обидвох династій. В майбутньому підтвердилася далекосяжність цієї зовнішньополітичної акції, вигідної передусім для Габсбургів, хоча і Ягеллони не вважали її програшною.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/29881
Appears in Collections:Наукови публікації кафедри Античності, Середньовіччя та історії України домодерної доби

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Андрусяк Товтин Донецьк 2008.pdf268.56 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.