Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/30687
Title: Аналіз народжуваності, смертності та природного приросту населення м. Берегово та Берегівського району Закарпатської області за роки незалежності України
Authors: Корчинська, Жанна Михайлівна
Keywords: Аналіз народжуваності, смертності та природного приросту населення м. Берегово та Берегівського району Закарпатської області за роки незалежності України, населення, народжуваність, смертність, природний приріст населення, Берегівський район, місто Берегово.
Issue Date: 31-Jul-2020
Publisher: Збірник наукових праць. Переяслав
Citation: Корчинська Ж.М. Аналіз народжуваності, смертності та природного приросту населення м. Берегово та Берегівського району Закарпатської області за роки незалежності України / Жанна Михайлівна Корчинська // Матеріали Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Тенденції та перспективи розвитку науки і освіти в умовах глобалізації» (Вип. 61) (ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», 31 липня 2020 р.) // Збірник наукових праць. – Переяслав. – 2020. – С. 19 –24.
Abstract: У статті проаналізовано сучасні статистичні показники і демографічні процеси у м. Берегово (2002-2019 рр.) і Берегівському районі Закарпатської області (1991-2019 рр.), а саме: народжуваність, смертність і природний приріст населення.
Description: Проаналізувавши демографічні показники у Берегівському районі і м. Берегово Закарпатської області протягом 1991-2019 рр., можна сказати, що в результаті зменшення народжуваності і збільшення смертності з 2014 року, природний приріст населення в районі зменшується з 2015 р. Негативні тенденції депопуляції населення в м. Берегово і Берегівському районі спостерігаються раніше, порівняно з іншими районами Закарпатської області. Причинами цього є соціально-економічна ситуація, низький рівень життя населення, безробіття, міграція.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/30687
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фізичної географії та раціонального природокористування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Корчинська Ж.М._ Стаття.docАналіз народжуваності, смертності та природного приросту населення м. Берегово та Берегівського району Закарпатської області за роки незалежності України121 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.