Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/30688
Title: Аналіз динаміки чисельності населення м. Берегово та Берегівського району Закарпатської області за роки незалежності України (1991-2019 рр)
Authors: Корчинська, Жанна Михайлівна
Keywords: Аналіз динаміки чисельності населення м. Берегово та Берегівського району Закарпатської області за роки незалежності України (1991-2019 рр), Ключові слова: чисельність населення, наявне населення, постійне населення, місто Берегово, Берегівський район
Issue Date: 31-Aug-2020
Publisher: Збірник наукових праць. Переяслав
Citation: Корчинська Ж.М. Аналіз динаміки чисельності населення м. Берегово та Берегівського району Закарпатської області за роки незалежності України (1991-2019 рр) / Жанна Михайлівна Корчинська // Матеріали Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Тенденції та перспективи розвитку науки і освіти в умовах глобалізації» (Вип. 62) (ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», 31 серпня 2020 р.) // Збірник наукових праць. – Переяслав. – 2020. – С. 5 –9.
Abstract: У статті проаналізовано сучасні статистичні дані щодо динаміки чисельності населення в Берегівському районі та м. Берегово Закарпатської області в період 1991-2019 рр. Описані тенденції змін чисельності населення.
Description: Проаналізувавши сучасні демографічні показники чисельності населення в м. Берегово і Берегівському районі, можна зробити висновки, що протягом останніх шести років спостерігається негативна тендеція скорочення чисельності населення. Це пов’язано зі зменшенням народжуваності, природного приросту та зростанням смертності і міграції в районі. Причинами цього були: географічні (положення району і міста, близькість до кордону з Угорщиною, відповідно країн ЄС), соціально-економічні (низькі заробітні плати, низький рівень життя населення, зростаюче безробіття,), військові, медичні та ін.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/30688
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фізичної географії та раціонального природокористування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Корчинська Ж.М._ Стаття.docАналіз динаміки чисельності населення м. Берегово та Берегівського району Закарпатської області за роки незалежності України (1991-2019 рр)90.5 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.