Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/31005
Title: Гендерні особливості захворюваності та поширеності хвороб органів травлення серед дорослого населення закарпатської області
Authors: Керецман, Анжеліка Олексіївна
Keywords: гендерні особливості, хвороби органів травлення, захворюваність, поширеність, динаміка, Закарпатська область.
Issue Date: 2015
Publisher: Україна. Здоров’я нації
Citation: 17. Керецман А. О. Гендерні особливості захворюваності та поширеності хвороб органів травлення серед дорослого населення закарпатської області. – Україна. Здоров’я нації. - 1 (33). - 2015. - С. 136-143.
Description: Мета – визначити гендерні особливості захворюваності та поширеності хвороб органів травлення серед дорослого населення Закарпатської області, динаміку показників за 2009–2013 рр. в цілому, за статтю та від окремих причин і їх структуру. Матеріали та методи.. Використано дані державної та галузевої статистики в динаміці за 2009–2013 рр., а також методи: статистичний, системного підходу й порівняння. Результати та висновки. У динаміці за досліджуваний період в Закарпатській області відмічається зниження показників захворюваності та поширеності хвороб органів травлення серед чоловіків і жінок. В Україні при цьому рівень захворюваності на ці хвороби зменшився серед обох статей, а поширеності, навпаки, зріс. Виявлено стабільне переважання рівнів поширеності та захворюваності на хвороби органів травлення серед жінок Закарпатської області та доведено вищу значущість цих хвороб для Закарпатської області.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/31005
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри соціальної медицини та гігієни



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.