Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/31014
Title: Поширення куріння та вживання алкоголю серед школярів м. Ужгорода, як одна із основних медико-соціальних проблем сучасності
Authors: Рогач, Іван Михайлович
Керецман, Анжеліка Олексіївна
Погоріляк, Рената Юріївна
Рего, Олександра Юліївна
Keywords: куріння, вживання алкоголю, підлітки, школярі, медико-соціальна проблема, шкідливі звички
Issue Date: 2020
Publisher: Вісник проблем біології і медицини
Citation: Рогач І.М., Керецман А.О., Погоріляк Р.Ю., Рего О.Ю. Поширення куріння та вживання алкоголю серед школярів м. Ужгорода, як одна із основних медико-соціальних проблем сучасності / Вісник проблем біології і медицини. – 2020. - №2 (156). – С. 324-327.
Abstract: За результатами вивчення поширеності вживання цигарок і алкоголю школярами, чинників різних моделей поведінки, а також вивчення їх зв’язку з особливостями соціального оточення було встановлено високий доступ до тютюну та алкоголю в середовищі учнівської молоді, високий рівень досвіду куріння (72,3%) та вживання алкоголю (70,0% учнів) та значна регулярність куріння (7,2% – щоденно) і вживання алкоголю (6,1% хлопців та 2,8% дівчат – щотижнево). Учнівська молодь не до кінця усвідомлює той ризик для здоров’я, на який наражаються курці. Лише 18,4% опитаних зазначили великий ризик при курінні цигарок. Навіть за умов куріння однієї або більше пачок на день 4,8% зовсім не бачать негативних наслідків, а 7,8% вбачають слабкий ризик для здоров’я. Саме тому дуже важливим є акцентувати увагу на формування здорового способу життя ще з підліткового віку.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/31014
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри соціальної медицини та гігієни



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.