Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/31534
Title: Аналіз кореляційного взаємозв’язку відполірованої поверхні естетичної реставрації фронтальної групи зубів з фотополімерних нанонаповнених композитних пломбувальних матеріалів та ступеню абразивності зубних паст
Authors: Костенко, Світлана Борисівна
Пензелик, Ірина Василівна
Романова, Юлія Георгіївна
Keywords: абразивність, зубні пасти, тверді тканини зуба, сухий блиск
Issue Date: 20-Dec-2019
Citation: Костенко С.Б. Аналіз кореляційного взаємозв’язку відполірованої поверхні естетичної реставрації фронтальної групи зубів з фотополімерних нанонаповнених композитних пломбувальних матеріалів та ступеню абразивності зубних паст / С.Б. Костенко, І.В. Пензелик, Ю.Г. Романова // “Science progress in European countries: new concepts and modern solutions”: Papers of the 11th International Scientific Conference. December 20, 2019, Stuttgart, Germany / Edited by Ludwig Siebenberg. - Stuttgart, Germany: ORT Publishing (Germany) in association with the Center For Scientific Research ―Solution‖ (Ukraine), 2019. - Р. 379-383.
Abstract: Проведені дослідження встановили, що при виборі зубної пасти необхідно враховувати коефіцієнт її абразивності, який в різних клінічних ситуаціях може здійснювати як позитивний, так і негативний вплив на тверді тканини зуба, слизову оболонку порожнини рота, а також на наявні естетичні реставрації. На жаль, показник значення відносної абразивності, як правило, не входить в маркетингову або рекламну інформацію, яка надається щодо зубних паст. Внаслідок чого більша частина покупців (73,5%) є недостатньо проінформованими та до вибору зубних паст ставиться безвідповідально, що було підтверджено даними соціологічного анкетування 450 респондентів м. Ужгород у віці від 18 до 55 років.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/31534
ISBN: 978-3-944375-22-9
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри ортопедичної стоматології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.