Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/32166
Title: Визначення оптимального розміру муніципалітетів у постсоціалістичних країнах Центрально-Східної Європи: роль європейських норм місцевого самоврядування
Authors: Лендьел, Мирослава Олександрівна
Keywords: Політична наука, публічне управління, Місцеве управління. врядування, громади, Центральна Європа
Issue Date: 2008
Publisher: Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника; Івано-Франківськ: «Гостинець»,
Citation: Лендьел М. Визначення оптимального розміру муніципалітетів у постсоціалістичних країнах Центрально-Східної Європи: роль європейських норм місцевого самоврядування // Вісник Наукового інформаційно-аналітичного центру НАТО Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Випуск перший (спеціальний випуск) / За заг. ред. Олега Білоуса.. вано-Франківськ: «Гостинець», 2008. С.96-104.
Abstract: Історичний досвід розвинутих демократій, інституалізований в документах Ради Європи, зокрема в Європейській хартії місцевого самоврядування, був вагомим чинником реформування системи публічного управління в постсоціалістичних країнах Центрально-Східної Європи. 102 Зокрема, положення Хартії про потребу забезпечити спроможність місцевого самоврядування вирішувати суспільні справи стимулювало сусідні держави – з більшим чи меншим успіхом – шукати рецепти оптимізації розміру муніципалітетів. Вважаємо, що це завдання є актуальним і для України, функціонування місцевого самоврядування в якій на базовому рівні не можна вважати ефективним.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/32166
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Визначення_оптимального_розміру_муніципалітету.pdf223.22 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.