Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/32507
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Гарапко, Тетяна Василівна | - |
dc.date.accessioned | 2021-01-18T15:22:43Z | - |
dc.date.available | 2021-01-18T15:22:43Z | - |
dc.date.issued | 2018 | - |
dc.identifier.citation | 3. Гарапко ТВ. Морфологічні особливості компонентів тканин і органів при ожирінні. Вісник проблем біології і медицини. 2018;1,2 (143):12-6. doi: 10.29254/2077-4214-2018-1-2-143-12-16 | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/32507 | - |
dc.description.abstract | В статті наведений аналіз сучасної наукової літератури щодо змін в органах і тканинах при ожирінні. Ожиріння сприяє виникненню численних захворювань та їх ускладнень, таких як цукровий діабет 2 типу, гіпертонія, інсульт, хвороба жовчного міхура, остеоартрит, психосоціальні проблеми та певні види раку. Проте основні механізми розвитку патологічних станів органів унаслідок ожиріння залишаються незрозумілими. Розглянуто жирову тканину, як ендокринний орган, який утворює біля 50 біологічно активних речовин. Найбільш вагому роль відіграє біла жирова тканина. Основною структурною одиницею жирової тканини є високоспеціалізовані клітини – адипоцити. Описано вплив адипоцитокінів на різні тканини організму | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.subject | ожиріння, адипоцити, лептин, лімфоцити, селезінка. | uk |
dc.title | МОРФОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ КОМПОНЕНТІВ ТКАНИН І ОРГАНІВ ПРИ ОЖИРІННІ | uk |
dc.type | Text | uk |
dc.pubType | Стаття | uk |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри анатомії людини та гістології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Вісник проблем біології і медицини, 2018.pdf | 2.16 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.