Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/32507
Название: МОРФОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ КОМПОНЕНТІВ ТКАНИН І ОРГАНІВ ПРИ ОЖИРІННІ
Авторы: Гарапко, Тетяна Василівна
Ключевые слова: ожиріння, адипоцити, лептин, лімфоцити, селезінка.
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: 3. Гарапко ТВ. Морфологічні особливості компонентів тканин і органів при ожирінні. Вісник проблем біології і медицини. 2018;1,2 (143):12-6. doi: 10.29254/2077-4214-2018-1-2-143-12-16
Краткий осмотр (реферат): В статті наведений аналіз сучасної наукової літератури щодо змін в органах і тканинах при ожирінні. Ожиріння сприяє виникненню численних захворювань та їх ускладнень, таких як цукровий діабет 2 типу, гіпертонія, інсульт, хвороба жовчного міхура, остеоартрит, психосоціальні проблеми та певні види раку. Проте основні механізми розвитку патологічних станів органів унаслідок ожиріння залишаються незрозумілими. Розглянуто жирову тканину, як ендокринний орган, який утворює біля 50 біологічно активних речовин. Найбільш вагому роль відіграє біла жирова тканина. Основною структурною одиницею жирової тканини є високоспеціалізовані клітини – адипоцити. Описано вплив адипоцитокінів на різні тканини організму
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/32507
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри анатомії людини та гістології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Вісник проблем біології і медицини, 2018.pdf2.16 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.