Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/32564
Название: | Розвиток професійної компетентності на заняттях з української мови в закладах вищої освіти |
Другие названия: | Development of professional competence on ukrainian language lessons in higher education institutions |
Авторы: | Хома, Тетяна Василівна |
Ключевые слова: | компетентність, професійна компетентність, готельно-ресторанна справа, мовленнєвий етикет, вправи |
Дата публикации: | 2019 |
Издательство: | ПУ «Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій» |
Библиографическое описание: | Хома Т.В. Розвиток професійної компетентності на заняттях з української мови в закладах вищої освіти / Т.В. Хома // Інноваційна педагогіка. ПУ «Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій», Випуск 9, Том 3, 2019.- С. 44-47. |
Серия/номер: | Інноваційна педагогіка; |
Краткий осмотр (реферат): | У статті з'ясовано зміст понять «компетентність», «комунікативна компетентність», сформульовано на основі аналізу наукової літератури визначення поняття «професійна компетентність майбутніх фахівців готельно-ресторанної справи». Розкрито особливості проведення занять з української мови в умовах коледжу. Наведено приклади мовних, мовленнєвих і комунікативних вправ та завдань, що сприяють формуванню професійної компетентності студентів; закцентовано увагу на ролі самостійної роботи студентів.
Ключові слова: компетентність, професійна компетентність, готельно-ресторанна справа, мовленнєвий етикет, вправи. The article clarifies the meaning of the concepts of “competence”, “communicative competence”, formulated on the basis of the analysis of scien-tific literature the definition of concept of “profes-sional competence of future specialists in hotel and restaurant business”. The features of teach-ing Ukrainian language in college conditions are revealed. Examples of linguistic, speech and communicative exercises and tasks contributing to the formation of professional competence of students are given; attention is paid to the role of independent work of students. Key words: competence, professional com-petence, hotel-restaurant business, speech etiquette, exercises. |
Тип: | Text |
Тип публикации: | Стаття |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/32564 |
Располагается в коллекциях: | Наукові публікації кафедри фізичного виховання |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
11.pdf | 110.08 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.