Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/32564
Название: Розвиток професійної компетентності на заняттях з української мови в закладах вищої освіти
Другие названия: Development of professional competence on ukrainian language lessons in higher education institutions
Авторы: Хома, Тетяна Василівна
Ключевые слова: компетентність, професійна компетентність, готельно-ресторанна справа, мовленнєвий етикет, вправи
Дата публикации: 2019
Издательство: ПУ «Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій»
Библиографическое описание: Хома Т.В. Розвиток професійної компетентності на заняттях з української мови в закладах вищої освіти / Т.В. Хома // Інноваційна педагогіка. ПУ «Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій», Випуск 9, Том 3, 2019.- С. 44-47.
Серия/номер: Інноваційна педагогіка;
Краткий осмотр (реферат): У статті з'ясовано зміст понять «компетентність», «комунікативна компетентність», сформульовано на основі аналізу наукової літератури визначення поняття «професійна компетентність майбутніх фахівців готельно-ресторанної справи». Розкрито особливості проведення занять з української мови в умовах коледжу. Наведено приклади мовних, мовленнєвих і комунікативних вправ та завдань, що сприяють формуванню професійної компетентності студентів; закцентовано увагу на ролі самостійної роботи студентів. Ключові слова: компетентність, професійна компетентність, готельно-ресторанна справа, мовленнєвий етикет, вправи.
The article clarifies the meaning of the concepts of “competence”, “communicative competence”, formulated on the basis of the analysis of scien-tific literature the definition of concept of “profes-sional competence of future specialists in hotel and restaurant business”. The features of teach-ing Ukrainian language in college conditions are revealed. Examples of linguistic, speech and communicative exercises and tasks contributing to the formation of professional competence of students are given; attention is paid to the role of independent work of students. Key words: competence, professional com-petence, hotel-restaurant business, speech etiquette, exercises.
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/32564
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фізичного виховання

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
11.pdf110.08 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.