Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/33711
Title: Деякі особливості формування метаболічних порушень у реконвалесцентів після перенесеної гострої респіраторної хвороби COVID-19
Authors: Лемко, Іван Степанович
Дичка, Людмила Василівна
Гайсак, Маргарита Олександрівна
Keywords: гостра респіраторна хвороба COVID-19, метаболічні порушення
Issue Date: 2020
Publisher: ТОВ "РІК-У"
Citation: Лемко І.С., Дичка Л.В., Гайсак М.О. Деякі особливості формування метаболічних порушень у реконвалесцентів після перенесеної гострої респіраторної хвороби COVID-19 / Матеріали International scientific and practical conference: TODAY’S PROBLEMS IN MEDICINE, PHARMACY AND DENTISTRY, December 17-18, 2020. 2020. С. 99-103.
Abstract: Проведені дослідження показали, що період реконвалесценції після перенесеної гострої респіраторної хвороби COVID-19, асоційованої з SARS-CoV-2, характеризується не лише залишковими явищами ураження легеневої системи, але й цілим рядом різнопланових метаболічних порушень, які, з одного боку, є позалегеневими наслідками самого захворювання, з іншого – лежать в основі формування посткоронавірусного синдрому з ураженням інших органів і систем. Ці дисфункціональні та дисметаболічні стани потребують як раннього виявлення на доклінічному етапі формування, так і своєчасної корекції.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/33711
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри пульмонології, фтизіатрії та фізіотерапії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дичка.pdf492.25 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.