Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/33830
Title: Ендотеліальна дисфункція та її місце в патогенезі хронічного обструктивного захворювання легень Частина IІ
Other Titles: Endothelial dysfunction and its role in the pathogenesis of chronic obstructive pulmonary disease. Part II
Authors: Лемко, Ольга Іванівна
Вантюх, Наталія Володимирівна
Keywords: хронічне обструктивне захворювання легень, ендотеліальна дисфункція, ендотеліальна дисфункція, системний запальний процес, дтсбаланс цитокінів
Issue Date: May-2017
Publisher: УКРАЇНСЬКИЙ ТЕРАПЕВТИЧНИЙ ЖУРНАЛ
Citation: Ендотеліальна дисфункція та її місце в патогенезі хронічного обструктивного захворювання легень Частина II Лемко О.І., Вантюх Н.В. УКРАЇНСЬКИЙ ТЕРАПЕВТИЧНИЙ ЖУРНАЛ. - 2017. - № 3. - С.73-77/.
Abstract: У частині ІІ статті наведені узагальнені дані про взаємозв’язок тривалого сис- темного низькоінтенсивного запального процесу та ендотеліальної дисфункції (ЕД) у хворих на ХОЗЛ; підкреслено важливість оцінки С-реактивного протеїну як найбільш значущого маркера системного запалення; розглянуто роль дисба- лансу цитокінів та молекул адгезії у розвитку і підтриманні ЕД.
Description: У частині ІІ статті наведені узагальнені дані про взаємозв’язок тривалого сис- темного низькоінтенсивного запального процесу та ендотеліальної дисфункції (ЕД) у хворих на ХОЗЛ; підкреслено важливість оцінки С-реактивного протеїну як найбільш значущого маркера системного запалення; розглянуто роль дисба- лансу цитокінів та молекул адгезії у розвитку і підтриманні ЕД.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/33830
ISSN: 2306-4145
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри госпітальної терапії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ендотеліальна дисфункція частина-2.pdf828.34 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.