Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/35894
Title: Східне партнерство в контексті «м’якого» суперництва Європейського Союзу та Росії
Authors: Мателешко, Юрій Павлович
Keywords: Східне партнерство, "м'яка сила", Європейський Союз, Росія
Issue Date: 2021
Publisher: Центр досконалості Жана Моне Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка
Citation: Мателешко Ю. П. Східне партнерство в контексті «м’якого» суперництва Європейського Союзу та Росії / Мателешко Ю. П. // Матеріали міжнародної науково-практичної конференції «Принциповий прагматизм» ЄС – наслідки для Східної та Південно-Східної Європи: політичні, економічні, правові та комунікаційні аспекти» (21-22 травня 2021 р., м. Київ). – К., 2021. – С. 25-27.
Abstract: Якщо розглядати Східне партнерство в контексті «м’якого» суперництва Європейського Союзу та Росії, то стає очевидним, що остання не може конкурувати з ЄС з точки зору привабливості її політичних, економічних, соціальних та інших інститутів. Демократія, потужна економіка, високі технології, захист прав і свобод людини, високий рівень добробуту роблять Європу надзвичайно привабливою для східних сусідів. Росія ж має імідж авторитарної країни, зовнішня політика якої, як свідчать непоодинокі конфлікти, не має стійкої правової та моральної основи. Сировинна економіка РФ та економічний тиск («газовий шантаж») на інші країни теж не додають їй позитивного іміджу. Тому втримати деякі країни Східного партнерства у сфері своїх інтересів Росія, як показує приклад Білорусі та Вірменії, може здебільшого через використання «жорстких» засобів.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/35894
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Skhidne_partnerstvo_v_konteksti_«miakoho»_supernytstva_YeS_ta_Rosii.pdf139.67 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.