Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/35913
Title: Електоральні процеси в Україні: загальнонаціональний та регіональний виміри
Authors: Остапець, Юрій Олександрович
Keywords: Україна, електоральні процеси, партійна система України, електолральні цикли в Україні, регіональнеий контекст виборів в Україні, політичні партії України, електолралдьний простір, виборча система, регіональні партії
Issue Date: 2016
Publisher: Ужгород: Видавництво УжНУ "Говерла"
Citation: Остпець Ю. О. Електоральні процеси в Україні: загальнонаціональний та регіональний виміри. Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора політичних наук за спеціальністю 23. 00. 02 - політичні інститути і процеси. Львів, 2016. 550 с.
Abstract: У дисертації проаналізовано електоральні процеси в Україні упродовж 1991–2014 рр. у загальнонаціональному та регіональному вимірах. Сформульовано методологічний інструментарій для дослідження виборчих процесів. Виокремлено та охарактеризовано основні періоди еволюції електорального простору України. Досліджено загальнонаціональний контекст та регіональні особливості виборчих кампаній 1991–2004 рр. Проаналізовано причини актуалізації, поглиблення та інституціалізації регіональних електоральних відмінностей під впливом виборчих кампаній 2004–2012 рр. Охарактеризовано вплив електорального циклу 2010–2015 рр. на суспільно-політичні процеси в Україні. Запропоновано рекомендації, спрямовані на подолання міжрегіонального електорального поділу та політичного протистояння в Україні. Охарактеризовано електоральний потенціал Закарпаття у контексті історичних, соціально-демографічних, етнічних та політичних його характеристик як «окремий випадок» у дослідженні (сase study). Виявлено динаміку та причини змін електоральних уподобань виборців, з’ясовано рівень партійної ідентифікації населення краю, мотивацію електорального вибору, особливості структурування партійно-політичного простору області.
Type: Text
Publication type: Дисертація
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/35913
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Електоральні процеси в Україні.pdf6.06 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.