Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/35994
Title: Інформатизація суспільства як фактор трансформації державної політики в сфері соціальної безпеки
Authors: Остапець, Юрій Олександрович
Keywords: соціальна безпека, інформаційна безпека, національна безпека, комунікація, інформатизація, інформаційно-комунікаційні технології.
Issue Date: 2020
Publisher: Вінниця: ДонНУ імені Василя Стуса
Citation: Остапець Ю. О. Інформатизація суспільства як фактор трансформації державної політики в сфері соціальної безпеки. Політичне життя. 2020. № 2. С. 28-34.
Abstract: Визначена специфіка впливу інформатизації процесів прийняття політичних рішень і здійснення політичного управління на трансформацію та розвиток державної політики в сфері соціальної безпеки. На основі аналізу українських нормативно-правових актів та документів міжнародних організацій виявлена низка перспектив та можливостей, що виникають внаслідок інтеграції сучасних інформаційно-комунікаційних технологій до системи реалізації державної стратегії щодо соціальної політики. Розгалуження та диверсифікація каналів зв’язку між державою та суспільством при вирішенні соціальних питань надає можливість здійснити гармонізацію та координацію зусиль державних установ та інститутів, відповідальних за соціальну безпеку. Аналіз загроз, пов’язаних із впровадженням нових засобів комунікації в сферу публічної політики та соціальної безпеки, дозволив визначити концептуальну природу зв’язку між категоріями соціальної та інформаційної безпеки. Вказаний зв'язок простежується у протиріччі між необхідністю забезпечення соціального захисту громадян та потребою у збереженні конфіденційності їхніх особистих даних, а також – між новими можливостями щодо інформування громадян про діяльність державних органів та небезпекою, пов’язаною із високою ймовірністю використання суспільних та державних каналів комунікації для випадкового або навмисного розповсюдження неповної, недостовірної, помилкової інформації.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/35994
ISSN: 2519-2957
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.