Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/36016
Title: Вплив парламентських та місцевих виборів на конфігурацію партійної структури Закарпатської області (1991–2017)
Authors: Остапець, Юрій Олександрович
Шелемба, Марта Михайлівна
Шелемба, Михайло Михайлович
Keywords: Закарпаття, місцеві вибори, партійна структура Закарпаття, обласні осередки партій, угорські партії, індекс волатильності, індекс ефективної кількості партій.
Issue Date: 2018
Publisher: Львів: Простір-М
Citation: Остапець Ю. О., Шелемба М. М., Шелемба М. М. Політичні партії і вибори: українські та світові практики : зб. ст. і тез за результатами наук. конференції «Політичні партії і вибори: українські та світові практики» (пам’яті Юрія Романовича Шведи) від 21 жовтня 2017 року / відп. за випуск Анатолій Романюк, Віталій Литвин. Львів: Простір-М, 2018. Вип.2. С.95–131 (300 с.).
Abstract: Охарактеризовано вплив парламентських та місцевих виборів 1991–2017 років на конфігурацію партійної структури у Закарпатській області. Виокремлено етапи розвитку партійної структури краю. Досліджено регіональні особливості організації виборчих кампаній та окреслено чинники, які їх обумовлюють: географічне розташування області, історичні традиції, етнічний фактор та інші. Зроблено висновок, що за результатами парламентських виборів 2014 р., місцевих виборів 2015 р. домінуючими в партійній структурі краю стають політичні партії: а) утворені за наслідками Революції Гідності; б) «регіональні партії»; в) партії, які здобули перемогу за результатами місцевих виборів 2015 р.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/36016
ISSN: 978-617-7501-63-2
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.