Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/36030
Title: Вплив президентських і парламентських виборів 2019 року на структурування партійного простору України: загальнонаціональний та регіональний виміри (на прикладі Закарпатської області)
Authors: Остапець, Юрій Олександрович
Шелемба, Марта Михайлівна
Keywords: Президентські вибори в Україні 2019 року, парламентські вибори в Україні 2019 року, політичні партії, індекс волатильності, індекс націоналізації, конфігурація партійної системи.
Issue Date: 2020
Publisher: Львів: ЛНУ імені Івана Франка
Citation: Остапець Ю. О., Шелемба М. М. Вплив президентських і парламентських виборів 2019 року на структурування партійного простору України: загальнонаціональний та регіональний виміри (на прикладі Закарпатської області). Політичні партії і вибори: збірник статей і тез за результатами четвертої міжнародної наукової конференції кафедри політології «Політичні партії і вибори: українські та світові практики» (пам’яті Юрія Романовича Шведи) від 9 листопада 2019 року / за ред. Анатолія Романюка і Віталія Литвина. Львів: ЛНУ імені Івана Франка, 2020. С. 33–51.
Abstract: Охарактеризовано вплив президентських і парламентських виборів 2019 року на розвиток партійної системи України як на загальнонаціональному, так і на регіональному рівнях. Зроблено висновок, що високий рівень волатильності з порівняно невисоким значенням індексів націоналізації політичних партій за результатами парламентських виборів 2019 р., свідчать про високу неоднорідність / регіональність партійних уподобань громадян України. Відтак у розвитку партійної системи України чітко простежуються дві тенденції: націоналізації і регіоналізації. У різні періоди розвитку більш чітко (рельєфно) проявляється одна з них, що залежить від сукупної дії низки чинників.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/36030
ISSN: 978-617-10-0618-8
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.