Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/36744
Title: Ефективність модифікованого режиму галотерапії в комплексі реабілітаційних заходів у хворих на персистуючу бронхіальну астму
Authors: Мелега, Ксенія Петрівна
Енеді, Василь Олександрович
Русин, Людмила Петрівна
Дуткевич-Іванська, Юлія Василівна
Keywords: бронхіальна астма, галоаерозольтерапія, фізична терапія, лікувальна фізична культура
Issue Date: 2019
Citation: Ефективність модифікованого режиму галотерапії в комплексі реабілітаційних заходів у хворих на персистуючу бронхіальну астму / Мелега К.П., Енеді В.О., Русин Л.П., Дуткевич-Іванська Ю.В. Матеріали I Національного Конгресу Фізичної та реабілітаційної медицини «Фізична та реабілітаційна медицина в Україні: практичне впровадження мульти-професійної реабілітації в закладах охорони освіти», м. Київ, 12–14 грудня 2019 р. Київ, 2019. С. 82-85.
Abstract: У роботі показано високу ефективність застосування реабілітаційних комплексів на основі різних режимів галоаерольтерапії (ГАТ) у відновному лікуванні хворих на персистуючу бронхіальну астму середньоважкого перебігу у фазі неповної ремісії захворювання. Встановлено, що достовірний приріст інтегральних показників функції зовнішнього дихання спостерігається незалежно від застосованої програми реабілітації та режиму ГАТ. Модифікований режим ГАТ (30 хв + 30 хв) доцільно використовувати у хворих на БА бронхіальну астму з дистальною, проксимальною, а також поєднаною обструкцією, що підтверджується достовірним приростом швидкісних спірометричних показників МОШ25 і МОШ75 і відкриває можливості диференційованого призначення ГАТ при бронхіальній астмі.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/36744
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри основ медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тези_Мелега_Енеді_Русин_Дуткевич.pdf296.68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.