Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/36826
Title: Міжнародна безпека як глобальна проблема сучасності
Authors: Попович, Галина
Keywords: концепція міжнародної безпеки, Організація Об’єднаних Націй, НАТО, міжнародні конфлікти, глобалізований світ, колективна безпека
Issue Date: 2020
Publisher: Вид-во УжНУ
Citation: Попович, Галина Міжнародна безпека як глобальна проблема сучасності / Галина Попович // Міжнародний науковий вісник : зб. наук. пр. / голов. ред. І. В. Артьомов. – Ужгород : ДВНЗ "УжНУ", 2020. – Вип. 2 (22). – С. 133–141. – Бібліогр. С. : 140–141 (10 назв).
Series/Report no.: Міжнародний науковий вісник;
Abstract: У сучасному глобалізованому світі, незважаючи на появу у світовому співтоваристві загального сприйняття викликів глобальної міжнародної безпеки та усвідомлення необхідності прийняття конкретних заходів суб’єктами міжнародного права для відповіді на ці виклики, продовжує посилюватися дисбаланс сил у справі підтримання міжнародної безпеки, який загрожує існуванню життя на планеті. Тому питання підтримки міжнародної безпеки продовжує бути серйозним фактором впливу на розвиток міжнародних відносин. У статті досліджено основні детермінанти, що стали підґрунтям для появи концепції міжнародної безпеки у глобальному світі. Проаналізовано першочергову роль Організації Об’єднаних Націй як головного механізму забезпечення колективної безпеки, а також висвітлено потенційне місце у вирішенні глобальних викликів сучасності регіональних міжнародних організацій.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/36826
ISSN: 2218-5348
Appears in Collections:Міжнародний науковий вісник. Випуск 2 (22) 2020

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
МІЖНАРОДНА БЕЗПЕКА.pdf555.62 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.