Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/36969
Title: КЛІНІЧНИЙ ВИПАДОК РАДІОІНДУКОВАНИХ ПЕРВИННО- МНОЖИННИХ ЗЛОЯКІСНИХ ПУХЛИН ТІЛА МАТКИ.
Authors: Одошевська, Олена Михайлівна
Русин, Андрій Васильович
Чумак, Анна Іванівна
Keywords: радіоіндуковані пухлини, матка, плоскоклітинний рак, фібросаркома, аденокарцинома, імуногістохімічне дослідження.
Issue Date: 2020
Publisher: Merci, n.o., Komenského 12, Trebišov, Slovenská republika
Citation: Клінічний випадок радіоіндукованих первинно-множинних злоякісних пухлин тіла матки. А. В. Русин, А. І. Чумак, О. М. Одошевська .Journal of Social Sciences, Nursing, Public health and Education. 2020. № 1-2. Vol. 1. P.5-14.
Abstract: Синхронні множинні злоякісні новоутворення жіночих статевих шляхів зустрічаються рідко, особливо в матці. Нижче ми наводимо випадок пацієнтки з множинними первинними злоякісними пухлинами тіла матки в Закарпатському протипухлинному центрі(ЗПЦ). В 2010 році пацієнтка звернулась в ЗПЦ з приводу новоутворення шийки матки, після проведеного гінекологічного огляду - взято біопсію з новоутвору. Гістологічне заключення – плоскоклітинний незроговілий рак G2. (ICD-0-code: 8072/3). Хворій проведено курс променевої терапії фракційно по 2 Гр сумарною дозою 76 Гр з повною регресією пухлини. (T3аNxMx) На протязі 6 років хвора ніяких скарг не пред'являла. В 2016 році пацієнтка планово звернулась в ЗПЦ і при гінекологічному огляді діагностовано новоутворення матки. Після клінічного та лабораторно-інструментальних методів обстеження у пацієнтки виявлено новоутворення матки T2 N0 M0 і виконано екстирпацію матки з додатками. Після гістологічного та імуногістохімічного дослідження операційного матеріалу діагностовано синхронні первинно- множинні злоякісні новоутворення матки: аденокарцинома і фібросаркома.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/36969
ISSN: 2644-6006
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри онкології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Journal of Social Sciences, Nursing, Public health and Education1_2_2020 FINAL.pdf3.3 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.