Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37002
Title: Документознавство Карпатської України (До питання щодо оцінки архівних джерел, опублікованих документів та матеріалів періодики часів існування Карпато-Української держави)
Authors: Вегеш, Микола Миколайович
Гиря, Володимир Іванович
Keywords: документознавство, архівні матеріали, Карпатська Україна
Issue Date: 2021
Publisher: ТОВ "РІК-У"
Citation: Вегеш М. М. Документознавство Карпатської України (до питання щодо оцінки архівних джерел, опублікованих документів та матеріалів періодики часів) існування Карпато-Української держави / М. М. Вегеш, Гиря В. І. // Україна і Центральна Європа: історія, політика, культура : матеріали VI міжнародної науково-практичної конференції «Формат розвитку відносин України та країн Центральної Європи у контексті впливу гібридної війни, виборчих процесів, прав національних меншин та пандемії Covid–19» / оргкомітет : Ю. Остапець, І. Савченко, В. Гиря та ін.; відп. за випуск : В. І. Гиря., М. М. Вегеш. – Ужгород : ТОВ "РІК-У", 2021. – С. 358-372.
Abstract: Історія Карпатської України знайшла своє відображення в архівних джерелах, опублікованих документах, щоденниках, на сторінках тогочасних газет і журналів. Архівні документи з численних фондів України, Росії, Угорщини, Чехії, Словаччини і Румунії дають відповідь на складні проблеми соціально-економічного, політичного і культурного становища Карпатської України кінця 30-х років. Значна кількість документів із архівосховищ СРСР, Угорщини, Чехії, Словаччини, Румунії, Німеччини поміщена на сторінках опублікованих збірників документів, які до сьогоднішнього часу продовжують залишатися важливим джерелом з історії Карпатської України. До такого типу джерел необхідно також віднести і унікальний щоденник Василя Гренджі Донського «Щастя і горе Карпатської України», який нещодавно перевиданий в Україні більш масовим тиражем, ніж це зроблено в США.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37002
ISBN: 978-617-8046-15-6
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління
Україна і Центральна Європа: історія, політика, культура

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
М. Вегеш ДОКУМЕНТОЗНАВСТВО.pdf527.12 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.