Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37139
Title: ЕТНОГРАФІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ПІДКАРПАТСЬКОЇ РУСІ У ПРАЦЯХ АМЕЛІЇ КОЗЬМІНОВОЇ
Authors: Малець, Наталія Богданівна
Keywords: етнос, культура, мова, територія, фольклор
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Мукачівський державний університет,
Citation: С 91 Сучасні тенденції розвитку науки й освіти в умовах поглиблення євроінтеграційних процесів : збірник тез доповідей за матеріалами VІ Всеукраїнської науково-практичної конференції, 13-14 травня 2021 р., Мукачево / Ред.кол. : Т.Д.Щербан (гол.ред.) та ін. – Мукачево : Вид-во МДУ, 2021. – 572 с.
Series/Report no.: Збірник тез доповідей за матеріалами VІ Всеукраїнської науково-практичної конференції;
Abstract: Етнографічні дослідження Підкарпатської Русі другої половини ХІХ століття висвітлені у працях Тиводара Легоцького. З входженням Підкарпатської Русі до складу Чехословацької Республіки з 1919 р. інтерес до нашого краю актуалізувався. Вагомий внесок в етнографічні дослідження сучасного Закарпаття зробила А.Козьмінова у своїй монографії "Підкарпатська Русь. Робота та життя людей у культурній, економічній та етнографічній сферах"
Description: Вона народилася 11 липня 1876 року в Пльзені у родині Томасі Сімханзла, професора місцевої граматичної школи та польки Амалії Мадле. Закінчивши місцеву дівочу школу та після отримання педагогічної освіти в Пршибрамі в 1911 році стала викладати трудове навчання для дівчат у місцевих школах. Отримавши викладацький сертифікат на професійну діяльність із шиття, вона продовжила свою професійну діяльність у школах Пльзені, де пропрацювала до 1918 року. Із цього часу вона займається етнографічною діяльністю. Амалія одружилася з Франтішеком Козьміна, який був сином Джона Козьміна, політично активним селянським діячем у Нечвевичах. Вони народили трьох синів Джиржихо, Вакклава та Прокоп. Вона розлучилася з чоловіком у 1911 роц
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37139
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри громадського здоров'я та гуманітарних дисциплін

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірник-тез_2021.pdf5.77 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.