Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37141
Title: Культурно-світоглядні орієтири та мистецькі уподобання Яцка Остапчука кінця ХІХ-початку ХХ століття
Authors: Малець, Наталія Богданівна
Keywords: національне самовизначен- ня, український рух, радикальна партія, націо- нально-культурне відродження, інтелігенція, народовство, москвофільство.
Issue Date: 2020
Publisher: Закрпатська академія мистецтв
Citation: В 53 Вісник Закарпатської академії мистецтв. Випуск 14: Збірник наукових праць / Ред. кол.: Приймич М. В. та ін. – Ужгород: Закарпатська академія мистецтв, 2020. – 298 с.: іл.
Series/Report no.: Випуск 14 Збірник наукових праць Входить до Переліку наукових фахових видань України Наказ Міністерства освіти і науки України від 04.04.2018 № 326;
Abstract: статті досліджено формування світоглядних орієнтирів та гро- мадсько-політичну діяльність Я. Остапчука в контексті політичних процесів у Східній Гали- чині наприкінці XIX століття. Його активна громадсько-політична діяльність припала на час зародження українського національного руху в Галичині наприкінці XIX – на початку XX століття.
Description: ний за важливістю спадок як громадсько-по- літичний діяч, що мав неабиякий вплив на процес формування світоглядних орієнтацій українців Галичини і Закарпаття. Завдяки не- втомній праці та невсипущій енергії він став одним із визначних діячів українського націо- нального руху, провідним практиком бороть- би за національні і соціально-економічні пра- ва українців, державність і соборність України. Мета і зміст життя цього громадсько-політич- ного діяча полягали в тому, щоб прислужи- тись пробудженню національної свідомості краян. Високі вимоги до себе великою мірою пробуджували і честолюбні наміри.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37141
ISSN: 2520-6419
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри громадського здоров'я та гуманітарних дисциплін

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
visnyk_14.pdf17.54 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.