Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37150
Title: Аналіз європейського досвіду організації зеленого туризму
Other Titles: Analysis of european experience with rural tourism
Authors: Король, Марина Михайлівна
Кадар, Анна
Keywords: туристична індустрія; туризм; зелений/сільський/ екологічний туризм; сільськогосподарський сектор; екотуристичні послуги; агрооселя.
Issue Date: 2021
Publisher: Ефективна економіка
Citation: Король М. М., Кадар А. І. Аналіз європейського досвіду організації зеленого туризму. Ефективна економіка. 2021. № 10. – URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=9401
Abstract: У статті досліджено європейський досвід організації зеленого туризму. Зокрема, проаналізовано сучасний стан туристичної галузі в цілому, частку робочих місць у сільськогосподарському секторі в країнах Європейського Союзу, передумови його розвитку та динаміку попиту на зелений туризм в ЄС. Виділено основні переваги, які приносять туристичні подорожей в сільську місцевість, а саме: покращення інфраструктури та розвиток сільських територій, збільшення доходів місцевого населення, обмін культурними цінностями, відпочинок на природі та інші. Окрім того, виокремлено критерій щільності населення в країнах, а також популярність зеленого туризму в країнах Європи на основі підрахунку кількості поїздок з ночівлею. Висвітлено досвід кількох європейських країн у сфері сільського туризму. Зроблено висновки щодо європейського досвіду організації зеленого туризму.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37150
Appears in Collections:Наукові публікацї кафедри міжнародних економічних відносин

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
стаття Король, Ефективна економіка.pdf316.93 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.