Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37438
Title: Народні традиції та звичаї в обрядовій культурі Українських Карпат кінця ХІХ-ХХ с
Authors: Малець, Наталія Богданівна
Keywords: традиції, звичаї, феномен, мистецтво, спадщина, культура
Issue Date: 2018
Publisher: Закрпатська академія мистецтв
Citation: В 53 Вісник Закарпатської академії мистецтв. Випуск 10: Збірник наукових праць / Ред. кол.: Небесник І. І. та ін. – Ужгород: Закарпатська академія мистецтв, 2018. – 220 с.: іл. Збірник наукових праць Входить до Переліку наукових фахових видань України Наказ Міністерства освіти і науки України
Series/Report no.: Випуск 10;
Abstract: У статті розглядають народні традиції деревʼяного житлового будівництва; людину в народній казці; проблеми походження феномену писанкарства; роль води в традиційній обрядовості українців Карпат другої половини ХІХ–ХХ ст. Досліджують традиції та звичаї як феномен соціально-культурної спадщини, які переходять від покоління до покоління та відтворюються у певних суспільствах впродовж тривалого часу.
Description: У наш час гостро стоїть проблема відродження духовності суспільства. Добробут його залежить від рівня духовності кожного з нас. Духовно-культурний рівень визначає силу нації. Одне з найважливіших завдань духовного виховання – це формування почуття належності до свого народу, його традицій, мистецтва, історії.Воно починається не тільки з маминої колискової, батьківського слова, бабусиної казки, народної пісні, приказок, загадок, але й із предметів народної творчості, в яких закладені життєва мудрість предків, загальнолюдські цінності. Народне мистецтво створює прекрасну основу для розвитку духовної культури. Минає все, умирають покоління, усе перетворюється на прах, лишається тільки дух народу, матеріалізований у творах народного мистецтва.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37438
ISSN: 2520-6419
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри громадського здоров'я та гуманітарних дисциплін

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10_v_2018.pdf7.91 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.