Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37440
Title: Впливи мультикультуралізму та глобалізації на виховання ціннісних орієнтацій особистості та етнонаціональні процеси в Україні кінця ХХ ст. – поч. ХХІ ст.
Authors: Малець, Наталія Богданівна
Keywords: мультикультуралізм, глобалізація, формування особистості, етнокультурні процеси, полі- культуралізм, суспільство.
Issue Date: 2018
Publisher: Закрпатська академія мистецтв
Citation: В 53 Вісник Закарпатської академії мистецтв. Випуск 11: Збірник наукових праць / Ред. кол.: Небесник І. І. та ін. – Ужгород: Закарпатська академія мистецтв, 2018. – 228 с.: іл. Збірник наукових праць Входить до Переліку наукових фахових видань України Наказ Міністерства освіти і науки України
Series/Report no.: Випуск 11;
Abstract: У статті висвітлюється та аналізується вплив мультикультуралізму та глобалізації на виховання ціннісних орієнтацій особистості в Україні кінця ХХ ст. – поч. ХХІ ст. Мультикультуралізм в Україні має стати новою освітньою стратегією, що визначатиме якісно нові засади організації навчально-виховного процесу, характер викладу шкільних дисциплін й методику виховної роботи. Головна мета мультикультурної освіти – формування особистості, вільної від негативних етнокультурних стереотипів. Важлива роль у формуванні національної самосвідомості належить рідній мові, яка є суттєвою етнодиференціюючою ознакою. У свідомості часто відбувається фактичне споріднення мови і народу. Виховання і розвиток підростаючих поколінь забезпечується лише рідною мовою – це здавна прийнята цивілізованими націями аксіома.
Description: Національна доктрина розвитку освіти України в XXI ст. визначила, що головною метою української освіти є створення певної системи та відповідних умов для розвитку та самореалізації кожної особистості, забезпечення їх високої якості. Тому переважна більшість педагогів-науковців і освітян-практиків переконані, що підготовка фахівців у будь-якій сфері повинна здійснюватися на новій онцептуальній основі в рамках системного підходу. Входження України до Європейського Співтовариства передбачає докорінні зміни в питаннях державної політики та виховання. Перед навчальними закладами професійної освіти поставлено завдання розробити систему формування гармонійної, всебічно розвиненої, життєво компетентної, творчої особистості, здатної ціннісно ставитися до природи, предметного світу, людей, самої себе та свого життя.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37440
ISSN: 2520-6419
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри громадського здоров'я та гуманітарних дисциплін

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
visnik_2018_11.pdf10.79 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.