Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37531
Title: ІННОВАЦІЙНИЙ РОЗВИТОК ЯК СТРАТЕГІЧНА ПАРАДИГМА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ УНІВЕРСИТЕТУ
Other Titles: Innovative development as a strategic paradigm of the university’s competitiveness
Authors: Артьомов, Іван Володимирович
Черевко, Ірина Іванівна
Keywords: концепції, стратегії, світові і європейські практики, стра- тегічні цілі, інновації, конкурентоспроможний університет, ЄПВО.
Issue Date: 2021
Publisher: Ужгородський національний університет
Citation: Артьомов І., Черевко І.Інноваційний розвиток як стратегічна парадигма конкурентоспроможності університету // Міжнародний науковий вісник: збірник наукових праць / ред. кол. І.В.Артьомов (голова) та ін. Ужгород: ДВНЗ «УжНУ», 2021. Вип. 1-2 (23-24). 262 с.
Abstract: У статті на основі аналізу досвіду УжНУ, в контексті положень Угоди про асоціацію України з ЄС, Закону Україну «Про вищу освіту», а також положень Концепції інноваційного розвитку Ужгородського національного університету на 2015-2025 рр., досліджено проблему формування парадигми конкурентоспроможності університету. Аргументовано, що участь університету у виконанні міжнародних наукових проєктів є важливою складовою інноваційного розвитку з урахуванням вимог і завдань щодо інтегрування вищої школи України в ЄПВО, що дає змогу використовувати надбання світового, європейського і національного рівнів. Досліджено та з’ясовано механізми методологічного підґрунтя інноваційного розвитку на основі вивчення, аналізу й узагальнення європейських практик, порівняння їх з досвідом провідних університетів України. На основі проведених досліджень окреслено порядок виконання завдань міжнародного наукового проєкту «Транскарпатський центр Жана Моне з дослідження європейських стратегій розвитку в Ужгородському національному університеті». На основі отриманих результатів дослідження запропоновано теоретико-методологічий підхід до розвитку вищої освіти на основі реалізації 5-ти стратегічних цілей, які запропоновано МОН України для врахування у новій Стратегії розвитку освіти і науки на 2021-2031 рр.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37531
Appears in Collections:Наукові публікації (ННІ євроінтеграційних досліджень)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
221-236 (Артьомов, Черевко).pdf389 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.