Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37755
Title: | Особливості фізико-хімічних властивостей солотвинських соляних озер |
Other Titles: | Specific physical-chemical properties of the solotvino salt lakes |
Authors: | Шаркань, Й. П. Січка, Михайло Юрійович Лемко, І. С. Чонка, Я. В. Андрашко, Юрій Васильович Мучічка, І. І. Корпош, О. І. |
Issue Date: | 2001 |
Publisher: | Поличка "Карпатського краю" |
Citation: | Особливості фізико-хімічних властивостей солотвинських соляних озер / Й. П. Шаркань, М. Ю. Січка, І. С. Лемко [та ін.] // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Хімія / редкол.: С.Ю. Чундак (гол. ред.), В.І. Гомонай, Н.П. Голуб та ін. – Ужгород : Поличка "Карпатського краю", 2001. – Вип. 6. – С.148-151. – Рез.англ.мовою. – Бібліогр.: с.151 (6 назв) |
Series/Report no.: | Хімія; |
Abstract: | The results of the investigation monitoring of the Solotvino Salt Lakes from 1997 to 2001 are presented. It is demonstrated that the salt lake water mineralization is increased with the depth. The study of the temperature dependence of the salt lake water on the depth contributed to determine the anomalies which lie in the presence of the salt water layer with the higher temperature. Moreover the location of this layer depends on the season of the year, i,e. the outside conditions. The influence of the ecological factors on the lake water layer properties was analyzed. The analysis of the temperature anomaly permitted to analyze the convectional floods inside the lake. |
Description: | https://drive.google.com/file/d/1nePqm8ZWwZyUjNefCkkiAhXiNtzT9Qwu/view?usp=sharing |
Type: | Text |
Publication type: | Стаття |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37755 |
ISSN: | 0869-0782 |
Appears in Collections: | Науковий вісник УжНУ Серія Хімія Випуск 6 2001 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Титулка _Хімія Вип.6 (2001).pdf | 351.01 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.