Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37898
Title: КЛІНІЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ АСПЕКТИ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО СТАНУ ПЕЧІНКИ У ХВОРИХ НА ХОЗЛ.
Other Titles: CLINICAL AND BIOCHEMICAL ASPECTS OF LIVER FUNCTIONAL STATUS IN PATIENTS WITH CHRONIC OBSTRUCTIVE PULMONARY DISEASE
Authors: Дербак, Марія Антонівна
Храмцова, Ірина Олександрівна
Коваль, Валентина Юріївна
Жованик, Наталія Василівна
Дербак, Сергій Емелянович
Сіксай, Людмила Теодорівна
Keywords: Медицина, внутрішні хвороби, Печінка, ХОЗЛ
Issue Date: Apr-2020
Publisher: Видавництво УжНУ "Говерла"
Citation: Клінічні та біохімічні аспекти функціонального стану печінки у хворих на ХОЗЛ / Дербак М.А., Храмцова І.О., Коваль В.Ю., Жованик Н.В., Дербак С.Е., Сіксай Л.Т. // Сучасні аспекти збереження здоров’я людини: збірник праць ХІІІ Міжнародної міждисциплінарної наук.-практ. конф./ За ред. проф. Т.М. Ганича. – Ужгород: ДВНЗ «УжНУ», .– 2020. – С. 277-280..
Abstract: Порушення моторної та секреторної функції шлунку і 12-п кишки, зумовлене наявністю Нр, внаслідок тісного анатомічного та функціонального зв'язку з жовчовивідними шляхами, у хворих на ХГС запускає каскад реакцій, що веде до біліарної дисфункції і холестазу. Виявлені більш високі рівні активності печінкових ферментів (білірубіну, АЛТ, АСТ, ГГТП) у хворих на ХГС поєднаний з Нр, порівняно з пацієнтами з ХГС без Нр ( p <0,05) вказують на потенціювання впливу двох інфекційних агентів при захворюванні печінки. Отримані дані зумовлюють необхідність подальшого більш детального вивчення двох факторів агресії на гепатоцит та розробки комплексної ерадикаційної терапії Нр з урахуванням клініколабораторних особливостей перебігу ХГС.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37898
ISSN: 978-617-7825-08-0
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.