Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37917
Title: Анексія Криму та її вплив на національну безпеку України
Authors: Артьомов, Іван Володимирович
Keywords: анексія Криму, Чорноморський флот, «гібридна війна», виклики для України, причини та наслідки окупації Криму, шляхи мінімізації викликів
Issue Date: 2020
Publisher: ДВНЗ "УжНУ"
Citation: Артьомов, І. Анексія Криму та її вплив на національну безпеку України / І. Артьомов // Геополітика України: історія і сучасність : зб. наук. пр. / редкол.: Л. М . Газуда (гол. ред.), І. В. Артьомов та ін. – Ужгород : ДВНЗ "УжНУ", 2020. – Вип. 2 (25). – С. 57–69. – Бібліогр. : с. 67–69 (22 назви).
Series/Report no.: Геополітика України: історія і сучасність;
Abstract: Стаття є продовженням комплексного дослідження автором сучасної про блематики зовнішньої політики України в умовах анексії Криму та війни на Донбасі. Розглянуто причини, наслідки та значення втрати Криму для України, на голошено, що захоплення Криму відбулося в ході «гібридних дій» РФ. Обгрунто вано, що базування Чорноморського флоту Росії в Криму та особливий статус м. Севастополь стали основою для початку агресії РФ та захоплення Криму. Наведено приклади реагування світової громадськості на окупацію Криму, дані щодо втрат РФ від санкцій ЄС та США для економіки Росії. Окреслено перспективи реінтеграції Криму на базі висловлювань з цьо го питання Президента України В. Зеленського, спікера ВР Д. Разумкова, прем’єр-міністра з питань реінтеграції Криму і Донбасу О. Резнікова тощо. Висвітлено загальне бачення шляхів мінімізації існуючих викликів з урахуван ням місця і ролі України в сучасному геополітичному просторі.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37917
ISSN: 2078-1431
Appears in Collections:Геополітика України: історія і сучасність. Вип. 2 (25) 2020

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
АНЕКСІЯ КРИМУ.pdf852.53 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.