Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/38528
Title: Зміст, правові засоби та межі податкового планування: зарубіжний досвід та українська практика
Authors: Греца, Ярослав Васильович
Keywords: Ключові слова: податок, податкове планування, принципи податкового права, спрощена система оподаткування, податкове резиденство, податкові пільги, податкові спори, добросовісність, зловживання правом, судові доктрини, ділова мета, обхід оподаткування, агресивне податкове планування, офшори, низькоподаткові юрисдикції, трансфертне ціноутворення, BEPS, автоматичний обмін інформацією.
Issue Date: 2020
Publisher: ТОВ «РІК-У»
Citation: Греца Я.В. Зміст, правові засоби та межі податкового планування: зарубіжний досвід та українська практика : монографія. Ужгород: ТОВ «РІК-У», 2020. 420 с.
Abstract: Монографія присвячена комплексному дослідженню змісту, правових меж та засобів податкового планування на основі аналізу теоретичних засад, законодавства, а також практики правозастосування при здійсненні регулювання податкового планування в Україні та зарубіжних країнах, зокрема США, Великобританії, Німеччині, Франції, Італії та інших. Розкрито поняття, принципи, мета та види податкового планування. Охарактеризовано основні правові засоби податкового планування, які сприяють визначенню оптимальної моделі сплати податків і зборів, зниження податкового навантаження у законний спосіб. Визначено межі податкового планування, які дають можливість розмежувати правомірну оптимізації податків від податкових правопорушень. Проаналізовано основні інструменти міжнародного податкового планування та його правового регулювання. Наведено особливості використання офшорів та інших низькоподаткових юрисдикцій з метою податкового планування. Описано основні засоби протидії агресивному податковому плануванню в світовій практиці та можливість їх застосування в Україні Для наукових та науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів і наукових установ, студентів, аспірантів, юристів-практиків.
Type: Text
Publication type: Монографія
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/38528
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри господарського права



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.