Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/38845
Title: Корекційно-розвивальна робота з дітьми з особливостями психофізичного розвитку
Authors: Гаяш, Оксана Володимирівна
Keywords: корекційно-розвивальна робота, діти з психофізичними порушеннями, корекційна робота, порушення, інклюзивне навчання
Issue Date: 2016
Publisher: Ужгород, Інформаційно-видавничий центр ЗІППО
Citation: Гаяш, О. В. Корекційно-розвивальна робота з дітьми з особливостями психофізичного розвитку : наук.-метод. посіб. для вчителів інклюзивного навчання, асистентів учителів, які працюють з дітьми з психофізичними порушеннями в умовах загальноосвітніх навчальних закладів, соціальних педагогів, батьків / уклад. О. В. Гаяш ; Закарпат. Ін-т післядиплом. педагог. освіти . – Ужгород : Інформ.-вид. центр ЗІППО, 2016. – 120 с.
Abstract: Науково-методичний посібник розроблено з метою надання методичної і практичної допомоги вчителям інклюзивного навчання, асистентам учителів, які працюють з дітьми з психофізичними порушеннями в умовах загальноосвітніх навчальних закладів. У даному посібнику надані: характеристика порушень за назологіями; науково-методичне обґрунтування щодо організації корекційно-розвивальної роботи з дітьми з психофізичними порушеннями в класах з інклюзивним навчанням. Пропонується для використання в роботі директорам, заступникам директорів загальноосвітніх навчальних закладів, педагогічним працівникам інклюзивного навчання.
Description: Діти з особливостями психофізичного розвитку, як правило, мають постійну соціальну дезадаптацію, що обмежує можливість їхньої інтеграції в соціумі. Здійснюючи фахове супроводження та постійну підтримку таких дітей, учителям закладів освіти необхідно навчитися встановлювати довірливі відносини з дитиною, сприяти створенню ситуації психологічного комфорту, формуванню в дитини адекватної самооцінки, віри у власні сили, позитивні життєві перспективи. Численні дослідження в галузі спеціальної педагогіки і психології підтвердили той факт, що правильно організована система навчання та виховання вказаної групи дітей дає свій позитивний ефект і призводить до їхнього значного просування в напрямку адаптації до життя у суспільному середовищі. Розроблений науково-методичний посібник допоможе удосконалити роботу з дітьми з особливостями психофізичного розвитку в умовах інклюзивного навчання і полегшити працю педагога.
Type: Other
Publication type: Науково-методичний посібник
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/38845
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фізичної реабілітації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ГАЯШ Корекційно-розвивальна робота.pdf1.39 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.