Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/38864
Title: ВИКОРИСТАННЯ ГІДРОКІНЕЗОТЕРАПІЇ В РЕАБІЛІТАЦІЇ ДІТЕЙ, ХВОРИХ НА ДЦП
Authors: Сабадош, Мар’яна Володимирівна
Власик І.В.
Keywords: система класифікації великих моторних функцій GMFCS, дитячий церебральний параліч, затримка моторного розвитку
Issue Date: Nov-2020
Publisher: Актуальні питання підготовки та наукової діяльності магістрів галузі знань “Охорона здоров’я”: матеріали І Міжвузівської науково-практичної конференції з міжнародною участю, Житомир-Ужгород, (24 листопада 2020 р.) / за ред. В.Й. Шатила. – Житомир: ФОП Худяков О.В., 2020., -130 с.
Citation: Сабадош М.В. ВИКОРИСТАННЯ ГІДРОКІНЕЗОТЕРАПІЇ В РЕАБІЛІТАЦІЇ ДІТЕЙ, ХВОРИХ НА ДЦ / Власик І.В., Сабадош М.В. // Актуальні питання підготовки та наукової діяльності магістрів галузі знань “Охорона здоров’я”: матеріали І Міжвузівської науково-практичної конференції з міжнародною участю, Житомир-Ужгород, (24 листопада 2020 р.) / за ред. В.Й. Шатила. – Житомир: ФОП Худяков О.В., 2020. – С. 26-28.
Abstract: Однією з головних проблем у розвитку дитини, хворої на церебральний параліч, є порушення функції рівноваги, розлади якої можуть виникати ще при народжені і заважати правильному розвитку організму. Збереження врівноваженості тіла людини, як складної біомеханічної системи, представляє важливе завдання регуляції опорно-рухового апарату. Тому дуже важливо навчити дитину з церебральним паралічем розслабляти м’язи-згиначі та збільшити силу м’язів-розгиначів, фактично розвиваючи відчуття правильних рухів, м’язових зусиль і м’язової координації. Тому перед сучасними лікарями, реабілітологами, інструкторами з фізичної культури постає ціла низка досить складних завдань. Результати досліджень з вивчення особливостей формування рухової функції дітей з ЦП, свідчать, що корекція функції рівноваги повинна здійснюватись постійно засобами ЛФК, створюючи і підтримуючи образи правильних рухів, вміння і навички, м’язові відчуття як на заняттях у спеціальних лікувальних закладах, так і самостійно дома.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/38864
ISSN: 978-617-95001-2-1
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фізичної реабілітації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
12241381_zbIrnik_konferentsiya.pdf2.46 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.