Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/39692
Назва: | Відбір та готування проб для проведення радіологічного контролю. Вимірювання гама- та бета-активності проб дозиметром, радіометром. Повний радіологічний контроль зразків |
Автори: | Васильєва, Ганна Володимирівна Пилипченко, Володимир Антонович |
Ключові слова: | відбір проб, радіоактивність, дозиметрія |
Дата публікації: | 12-кві-2014 |
Видавництво: | УжНУ |
Бібліографічний опис: | Пилипченко В. А., Васильєва Г. В. Відбір та готування проб для проведення радіологічного контролю. Вимірювання гама- та бета-активності проб дозиметром, радіометром. Повний радіологічний контроль зразків : інструкції збірнику лабораторних робіт «основи Радіохімії». – 13 с. |
Короткий огляд (реферат): | Дані інструкції створені на основі інструкцій, даних у НРБУ-97 та оформлені у збірнику лабораторних робіт «основи Радіохімії» Мета роботи: Ознайомитись з методикою відбору та приготування проб для контролю забруднення довкілля радіоактивними речовинами Необхідні для виконання роботи прилади та матеріали 1. Радіометр типу СРП-88 або дозиметр типу ДРГ3-02 (ДРГ3-03). 2. Комплект взірцевих джерел гама випромінювання типу «ОСГИ». 3. Набір посудин для проведення пробо- відбору, коробка для зберігання проб. 4. Сцинтиляційний або гамма-спектрометр. |
Тип: | Text |
Тип публікації: | Методичні рекомендації |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/39692 |
Розташовується у зібраннях: | Навчально-методичні видання кафедри теоретичної фізики |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Відбір та готування проб для проведення радіологічного контролю.pdf | файл містить короткий опис деяких теоретичних відомостей, методів пробовідбору і проведення аналізу на підвищену радіоактивність | 640.95 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.