Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/39711
Title: Українська нація і заповіт професора. До 60-річчя від дня народження українського мовознавця, доктора філологічних наук Любомира Белея
Authors: Вегеш, Анастасія Іванівна
Лавер, Оксана Володимирівна
Keywords: Любомир Белей, Ужгородський національний університет, філологічна наука, ономастика
Issue Date: 2022
Publisher: Ужгород: Закарпатська обласна універсальна бібліотека імені Ф. Потушняка
Citation: Вегеш А., Лавер О. Українська нація і заповіт професора. До 60-річчя від дня народження українського мовознавця, доктора філологічних наук Любомира Белея. URL: https://www.biblioteka.uz.ua/vistavka/?presentation=233 (дата звернення: 15. 03. 2022).
Abstract: Цьогоріч виповнюється 60 років із дня народження талановитого професора Любомира Белея, котрий залишив в історії українського мовознавства не одну славну сторінку. Запорукою його життєвого успіху був талант науковця помножений на щиру синівську любов до землі, на велике бажання робити людям добро, донести правду, приховану тоталітарним режимом. Доля дарувала Белею Л. О. активне, багате й цікаве життя, але, на жаль, коротке. Прожив Любомир Белей 56 років. З поміж інших він вирізнявся не тільки глибокими знаннями та ерудицією, але й активною громадянською позицією. Це був видатний учений із серцем публіциста. Чи не єдиний в Ужгородському університеті, який постійно друкувався в поважних загальнонаціональних часописах “Український тиждень”, “Дзеркало тижня”, видавав книжки у відомих видавництвах “Темпора”, “Фоліо”. Він заснував при Ужгородському національному університеті Науково-дослідний інститут україністики імені Михайла Мольнара, у якому проводили гуманітарні дослідження і видавали унікальні праці із призабутої спадщини.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/39711
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри української мови

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
А. Вегеш, О. Лавер.docx748.93 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.