Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/39738
Title: Національний, вищий, навчальний (Ужгородському національному університету - 65)
Authors: Вегеш, Микола Миколайович
Волощук, Михайло
Поляк, Степан
Федака, Сергій Дмитрович
Keywords: Ужгородський національний університет, вища освіта, Міністерство освіти і науки України
Issue Date: 2010
Publisher: Ужгород: Ужгородський національний університет
Citation: Національний, вищий, навчальний… / Володимир Тарасюк, Наталія Каралкіна // Погляд. – 2010. – 25 листоп. – №10 (124).
Abstract: 65-а річниця Ужгородського національного університету — хоч і не кругла дата, але все ж ювілей. Тому ми продовжуємо його тему й у цьому номері. Своїми думками, поглядами, спогадами діляться теперішні й колишні працівники УжНУ, відомі в краї люди, відповідаючи на запитання «Погляду».
Description: — Якими Вам бачаться 65 років Ужгородського університету як його керівникові? Микола ВЕГЕШ, ректор УжНУ, професор: — Мені здається що дуже мало часу пройшло відтоді, як ми святкували 60-у річницю. Але повірте: за ці 5 років зроблено дуже багато. І я пишаюся тим, що УжНУ не втратив своє обличчя, а зміцнив позиції. За п’ятирічку відкрили 4 нові факультети, 10 нових спеціальностей, примножили матеріально-технічну базу. До 65-річчя університету ми підготували серйозний проект — відкриття нового, європейського приміщення бібліотеки. Також змінилася площа перед головним корпусом. Я не хочу зараз перераховувати все, що зроблено, але до ювілею ми прийшли не з пустими руками. Надалі хочу, щоб наш класичний виш став дійсно класичним після того, як у ньому з’явиться теологічний факультет. Таким чином ми закриємо увесь цикл підрозділів, як у європейських вишах. Щодо відкриття нових спеціальностей, то найближчим часом плануємо відкрити ще «митну справу». Це єдина спеціальність, яка залишається з моєї програми на сьогоднішній час невиконаною. Можливо, спочатку митників готуватимемо при якомусь із факультетів, як, наприклад, на перших порах юридичний підрозділ діяв при економічному факультеті, але з часом усе стане на свої місця. Також я дуже хочу, щоб був окремий факультет журналістики. Розумію, що, можливо, поки не вистачає кадрів, але свого часу політологія відокремилася від історичного факультету й тепер успішно функціонує в іншому статусі. Я думаю, що так може зародитися й факультет журналістики. Оце мої плани як ректора з приводу відкриття підрозділів. Але найголовніше, щоб політика не втручалася в життя вишу. Якщо нам не допомагають, то щоб і не заважали. Тоді все буде нормально. Я вже не кажу про те, що останні 2 роки немає жодного фінансування університету. Не знаю, як інші ВНЗ, але УжНУ все, що зробив за останні навіть не 2, а 3 роки — зробив за рахунок благодійницьких коштів. Сподіваюся, у новому році ситуація зміниться на краще, а ми ще гідніше зустрінемо вже 66-у річницю нашої альма-матер
Type: Text
Publication type: Інша текстова публікація
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/39738
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
05161254_poglyad-124-listopad-2010.pdf5.66 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.