Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/41196
Title: Професор Микола Палінчак
Authors: Вегеш, Микола Миколайович
Олашин, Микола Васильович
Keywords: Микола Палінчак, Ужгородський національний університет, факультет міжнародних економічних відносин, історична наука, політична наука, міжнародні відносини, відомі науковці, біографія, бібліографія
Issue Date: 2022
Publisher: Ужгородський національний університет
Citation: Вегеш М., Олашин М. Професор Микола Палінчак. Штрихи до портрета науковця, педагога, людини : науково-популярний нарис [Електронний ресурс] / Міністерство освіти і науки України; ДВНЗ «Ужгородський національний університет»; Факультет суспільних наук; Факультет історії і міжнародних відносин. Ужгород, 2022. – 44 с.
Abstract: До книги доктора історичних наук, професора Миколи Вегеша і доктора філософії, кандидата історичних наук, доцента Миколи Олашина увійшов науково-популярний нарис про життєвий шлях, науково-педагогічну і громадську діяльність декана факультету міжнародних економічних відносин Ужгородського національного університету, доктора політичних наук, професора Миколу Михайловича Палінчака. Автори також помістили вибрану бібліографію наукових публікацій відомого українського вченого та літературу про нього. Видання розраховане на науковців, аспірантів і студентів, усіх, кого цікавлять біографії провідних вчених Закарпаття.
Description: Наймолодша з областей України – Закарпатська – межує з чотирма державами: Польщею, Словаччиною, Угорщиною і Румунією. Це, безперечно, вплинуло на формування ментальності наших краян. Вони твердо переконані, що живуть у Європі, дотримуються європейських цінностей, активно цікавляться життям сусідів із Європейського Союзу. Зрозуміло, що геополітичне розташування області позначилося й на особливостях організації наукової і навчально-виховної роботи у вишах краю. Спочатку цим займалися тільки кафедри окремих факультетів, а у 1998 році на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка було відкрито філію Інституту міжнародних відносин при УжНУ, яка у 2003 році трансформувалася в самостійний факультет міжнародних відносин. З 2005 року біля його штурвалу впевнено стоїть доктор політичних наук, професор Микола Михайлович Палінчак. Він – відомий вчений-історик, юрист, політолог, економіст-міжнародник і досвідчений педагог вищої школи. Саме про нього й піде мова у пропонованому нарисі.
Type: Text
Publication type: Науково-популярний нарис
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/41196
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Вегеш М., Олашин М. Професор Микола Палінчак.pdf1.77 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.