Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/41728
Назва: The study of the hydrostatic pressure effect on the thermodynamic properties of the rochelle salt NaKC4H4O6·4H2O
Автори: Levitskii, R. R.
Moina, A. P.
Andrusyk, A. Ya.
Slivka, A. G.
Kedyulich, V. M.
Сливка, Олександр Георгійович
Ключові слова: Rochelle salt, hydrostatic pressure effect, molecular field approximation
Дата публікації: 2008
Бібліографічний опис: The study of the hydrostatic pressure effect on the thermodynamic properties of the rochelle salt NaKC4H4O6·4H2O / R. R. Levitskii, A. P. Moina, A. Ya. Andrusyk, A. G. Slivka, V. M. Kedyulich // Journal of physical studies Vol. 12, No. 2 2603 (11 p.). - 2008.
Серія/номер: Journal of physical studies;
Короткий огляд (реферат): The effect of hydrostatic pressure on thermodynamic properties of Rs was theoretically considered within the framework of the Mitsui model adjusted by taking into account piezoelectric interaction with the shear strain ε4. The approach, according to which theory model parameters are linearly dependent on hydrostatic pressure, was proposed for consideration. The calculations were carried out in molecular field approximation. Theoretical results for thermodynamic characteristics were compared to experimental data. Basing on theoretical study, the explanation for discrepancies in experimental data derived by different researchers for static dielectric permittivity of a free crystal was proposed. The increase of saturation polarization due to application of hydrostatic pressure is predicted. Key words: Rochelle salt, hydrostatic pressure effect, molecular field approximation.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/41728
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри прикладної фізики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Rs_press_2008.pdf508.67 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.