Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/41949
Title: Набуття інформаційних компетентностей як спосіб попередження плагіату в студентських картографічних творах
Other Titles: ACQUISITION OF INFORMATION COMPETENCIES AS A WAY TO PREVENT PLAGIARISM IN STUDENT CARTOGRAPHIC WORKS
Authors: Карабінюк, Микола Миколайович
Keywords: Інформаційні технології та навчання, академічна доброчесність, карта, плагіат, студентські дослідження, картографічна компетентність, сучасні геоінформаційні системи.
Issue Date: May-2022
Publisher: ПП Данило С. І.
Citation: Карабінюк М.М. Набуття інформаційних компетентностей як спосіб попередження плагіату в студентських картографічних творах. Географічні аспекти просторової організації території, суспільства та збалансованого природокористування: матеріали ІІ науково-практичної конференції студентів, аспірантів і молодих вчених (Україна, м. Ужгород, 25‒27 травня 2022 р.). Ужгород: ПП Данило С. І., 2022. С. 150–155.
Abstract: У статті проаналізовано сутність та особливості плагіату в картографічних творах, описані його різновиди та базові принципи ідентифікації. Виокремлено первинний та вторинний типи плагіату у студентських картографічних творах, які у проявляються у своєрідних формах та мають різну сутність. Описано особливості набуття картографічних компетентностей студентами географічних спеціальностей, що впливає на рівень розвитку плагіату у студентських працях. Виокремлено базовий, початковий та прогресивний етапи набуття картографічних компетентностей, на кожному з яких студенти виконують навчальні завдання із поступовим збільшенням рівня складності та засвоюють особливості застосування сучасних ГІС для розробки, редагування і компонування карт.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/41949
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фізичної географії та раціонального природокористування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Карабінюк_2022.pdfстаття635.2 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.