Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/42098
Title: Обґрунтування умов допуску спортсменок до занять з волейболу для запобігання травматизму
Other Titles: Justification of the admission conditions to prevent injuries for female athletes who play volleyball
Authors: Сивохоп, Еріка Едуардівна
Товт, Валерій Адальбертович
Keywords: Волейбол, техніка безпеки, навчально-тренувальні заняття
Issue Date: May-2022
Publisher: ДВНЗ "Ужгородський національний університет"
Citation: Сивохоп Е.Е. «Обґрунтування умов допуску спортсменок до занять з волейболу для запобігання травматизму»/Сивохоп Е.Е., Товт В.А. Матеріали підсумкової наукової конференції студентів та аспірантів факультету здоров’я та фізичного виховання Ужгородського національного університету (18 травня 2022 року). - Ужгород, 2022. – С.19-22.
Abstract: Виявлено основні причини травм на тренувальних заняттях з волейболу. зневажливе ставлення до підготовчої частини занять; помилки в технічній підготовці спортсменок; неправильне дозування фізичного навантаження; незадовільний технічний стан покриття волейбольного майданчика; незадовільне освітлення; занизька температура повітря; наявність небезпечних предметів. Обгрунтовано заходи профілактики травматизму, серед яких дотримання умов допуску волейболісток до тренування, які передбачали їх попередній медичний огляд, обов’язковий інструктаж з техніки безпеки, використання безпечного спортивного взуття та зручного одягу, наявність захисних пристосувань (наколінників і налокітників), попередню ретельну розминку з акцентом на спеціальних вправах та ін.
Description: Проведено дослідження, до яких залучалися дівчата старшого шкільного віку, які систематично займалися волейболом. Були виявлені основні причини травм на тренувальних заняттях з волейболу. Обгрунтовані заходи профілактики травматизму, серед яких дотримання умов допуску волейболісток до тренування, які передбачали їх попередній медичний огляд, обов’язковий інструктаж з техніки безпеки, використання безпечного спортивного взуття та зручного одягу, наявність захисних пристосувань (наколінників і налокітників), попередню ретельну розминку з акцентом на спеціальних вправах та ін.
Type: Text
Publication type: Тези до студентської статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/42098
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фізичного виховання
Наукові публікації кафедри фізичного виховання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тези Безпека волейбол.pdf249.23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.