Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/4211
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorДанилишин, М.С.-
dc.date.accessioned2015-10-01T10:15:54Z-
dc.date.available2015-10-01T10:15:54Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationДанилишин, М. С. Основні тенденції конюнктури світового ринку цукру [Текст] / М. С. Данилишин // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Економіка / редкол.: В.П. Мікловда, В.І. Ярема, В.О. Приходько та ін. – Ужгород: Видавництво УжНУ "Говерла", 2015. – Вип. 1 (45) Том 1. – С. 263–267. – Бібліогр.: с. 267 (14 назв).uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/4211-
dc.descriptionProduction of sugar in the world during the last decades dynamically grows and sugar market development became the considerable factor of foreign policy for many countries. The predominance of production growth rate over the rates of sugar consumption results in an overproduce. The increase of world production of sugar takes place, first of all, through the rapidly growing rates of sugar production from cane. One of basic advantages of cane sugar production over the beet suger production is a more protracted period of processing of raw material and considerably less production inputs. This article performs the assessment of features of cane and sugar beet production in the world. The market state of affairs of leading producers of beet and cane sugar is analysed according to their participating in the world production and also to the export and import operations. The author defines key features of market functioning in the largest countries-producers and typical processes in the world market of sugar. Keywords: the world sugar market, export, import, producers, consumers, sugar beet, cane.uk
dc.description.abstractВиробництво цукру у світі протягом останніх десятиліть динамічно зростає і для багатьох країн це стало зна- чним фактором зовнішньої політики. Перевага темпів зростання виробництва над темпами споживання цукру приводить до профіциту на ринку цукру. Збільшення світового виробництва цукру відбувається насамперед через швидкі темпи зростання виробництва цукру з тростини. Одна з основних переваг виробництва цукру з цукро- вої тростини над виробництвом цукру з цукрових буряків є більш тривалий період переробки сировини та значно менші затрати на виробництво. У статті проведено оцінку особливостей світового виробництва тростини та цукрових буряків. Проаналізовано ринкову кон’юнктуру провідних виробників бурякового та тростинного цукру відповідно до участі в світовому виробництві, а також експортних і імпортних операціях, визначено ключові осо- бливості функціонування ринків у найбільших країнах-виробниках та характерні процеси на світовому ринку цукру. Ключові слова: світовий ринок цукру, експорт, імпорт, виробники, споживачі, цукрові буряки, тростина.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherВидавництво УжНУ "Говерла"uk
dc.relation.ispartofseriesЕкономіка;-
dc.subjectсвітовий ринок цукруuk
dc.subjectекспортuk
dc.subjectімпортuk
dc.subjectвиробникиuk
dc.subjectспоживачіuk
dc.subjectцукрові бурякиuk
dc.subjectтростинаuk
dc.titleОсновні тенденції конюнктури світового ринку цукруuk
dc.title.alternativeMajor trends of conjuncture on the world sugar marketuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Економіка. Випуск 1 (45) Том 1 - 2015



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.