Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/4211
Назва: Основні тенденції конюнктури світового ринку цукру
Інші назви: Major trends of conjuncture on the world sugar market
Автори: Данилишин, М.С.
Ключові слова: світовий ринок цукру, експорт, імпорт, виробники, споживачі, цукрові буряки, тростина
Дата публікації: 2015
Видавництво: Видавництво УжНУ "Говерла"
Бібліографічний опис: Данилишин, М. С. Основні тенденції конюнктури світового ринку цукру [Текст] / М. С. Данилишин // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Економіка / редкол.: В.П. Мікловда, В.І. Ярема, В.О. Приходько та ін. – Ужгород: Видавництво УжНУ "Говерла", 2015. – Вип. 1 (45) Том 1. – С. 263–267. – Бібліогр.: с. 267 (14 назв).
Серія/номер: Економіка;
Короткий огляд (реферат): Виробництво цукру у світі протягом останніх десятиліть динамічно зростає і для багатьох країн це стало зна- чним фактором зовнішньої політики. Перевага темпів зростання виробництва над темпами споживання цукру приводить до профіциту на ринку цукру. Збільшення світового виробництва цукру відбувається насамперед через швидкі темпи зростання виробництва цукру з тростини. Одна з основних переваг виробництва цукру з цукро- вої тростини над виробництвом цукру з цукрових буряків є більш тривалий період переробки сировини та значно менші затрати на виробництво. У статті проведено оцінку особливостей світового виробництва тростини та цукрових буряків. Проаналізовано ринкову кон’юнктуру провідних виробників бурякового та тростинного цукру відповідно до участі в світовому виробництві, а також експортних і імпортних операціях, визначено ключові осо- бливості функціонування ринків у найбільших країнах-виробниках та характерні процеси на світовому ринку цукру. Ключові слова: світовий ринок цукру, експорт, імпорт, виробники, споживачі, цукрові буряки, тростина.
Опис: Production of sugar in the world during the last decades dynamically grows and sugar market development became the considerable factor of foreign policy for many countries. The predominance of production growth rate over the rates of sugar consumption results in an overproduce. The increase of world production of sugar takes place, first of all, through the rapidly growing rates of sugar production from cane. One of basic advantages of cane sugar production over the beet suger production is a more protracted period of processing of raw material and considerably less production inputs. This article performs the assessment of features of cane and sugar beet production in the world. The market state of affairs of leading producers of beet and cane sugar is analysed according to their participating in the world production and also to the export and import operations. The author defines key features of market functioning in the largest countries-producers and typical processes in the world market of sugar. Keywords: the world sugar market, export, import, producers, consumers, sugar beet, cane.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/4211
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник УжНУ Серія: Економіка. Випуск 1 (45) Том 1 - 2015

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ОСНОВНІ ТЕНДЕНЦІЇ КОНЮНКТУРИ СВІТОВОГО РИНКУ ЦУКРУ.pdf408.15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.