Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/4332
Назва: Аналіз організаційно-правового забезпечення ринку м`яса в Україні
Інші назви: Analysis of organizational framework of meat market in Ukraine
Автори: Збарський, В.К.
Ключові слова: ринок м’яса, експорт, імпорт м’ясної продукції, якість, сертифікація, конкурентоспроможність, регулювання
Дата публікації: 2015
Видавництво: Видавництво УжНУ "Говерла"
Бібліографічний опис: Збарський, В. К. Аналіз організаційно-правового забезпечення ринку м`яса в Україні [Текст] / В. К. Збарський // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Економіка / редкол.: В.П. Мікловда (гол. ред.), В.І. Ярема , Н.Н. Пойда-Носик та інші. – Ужгород: Видавництво УжНУ «Говерла», 2015. – Вип.1 (45).Том 2. – С. 218–224. – Бібліогр.: с. 224 (13 назв).
Серія/номер: Економіка;
Короткий огляд (реферат): В статті розкривається стан та перспективи розвитку ринку м’яса в Україні з орієнтацією на нормативно-правове забезпечення європейського зразка. Акцентується увага на те, що будь-які прийняті найближчим часом в Україні законодавчі акти стосовно м’яса та м’ясної продукції не можуть терміново вирішити проблеми у цій галузі. Їх основною метою повинно бути здійснення системних перетворень, які сприятимуть сталому розвитку ринку м’яса в Україні. За досвідом розвинутих країн світу цей законодавчий процес необхідно поділити на два напрями: а) реформа законодавства щодо забезпечення і офіційного контролю якості й безпеки м’яса та м’ясної продукції; б) врегулювання на законодавчому рівні фінансово-економічних та організаційних аспектів ринку м’яса, включаючи встановлення зважених механізмів державного управління цим ринком. При цьому експерти вважають, що шанси України отримати право на експорт яловичини в ЄС доволі високі. Ключові слова: ринок м’яса, експорт, імпорт м’ясної продукції, якість, сертифікація, конкуренто-спроможність, регулювання.
Опис: The condition and perspective of development of beef market and meet products in Ukraine with the orientation to normative and legislation support of European sample was investigated in the article. The article emphasizes the fact that any legislation's acts on beef and meat products adopted in the nearest future in Ukraine will not immediately solve emergent problems in this branch. Their main task should be the realiza-tion of system transformations, which would contribute a sustainable development of meat market in Ukraine. This legislative process, according to the experience of world developed countries, should be divided into two directions including: a) reform of legislation regarding the provision and official control of quality and safety of beef and meat products; b) regulation of financial, economic and organizational aspects of meat market, including the establishment of the balanced mechanism of state management of this market at the legislative level. Concurrently experts suppose that there is a very high chance for Ukraine to receive the right of export-ing beef and meat products to the EU. Key words: meat market, export, import of meat products, quality, certi-fication, competitiveness.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/4332
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник УжНУ Серія: Економіка. Випуск 1 (45) Том 2 - 2015



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.