Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/43683
Title: Організаційно-управлінська складова формування системи маркетингу суб’єкта господарювання
Other Titles: Organizational and management component of the formation of the marketing system of the business entity
Authors: Газуда, Михайло Васильович
Газуда, Сергій Михайлович
Білей, Євгеній
Keywords: організаційно-управлінська складова, система маркетингу, господарюючий суб’єкт, концепція маркетингу, маркетингова діяльність.
Issue Date: 2022
Publisher: Ужгородський національний університет
Citation: Газуда М., Газуда С., Білей Є.Організаційно-управлінська складова формування системи маркетингу суб’єкта господарювання. Геополітика України: історія і сучасність: збірник наукових праць. Вип. 1 (28). / ред. кол.: Л. М. Газуда (гол. ред.) та ін. Ужгород: ДВНЗ «УжНУ», 2022. 168 с.
Series/Report no.: УДК 658.8;DOI: 10.24144/2078-1431.2022.1(28).125-131
Abstract: У статті обґрунтовано організаційно-управлінські підходи до формування маркетингової системи в процесі функціонування господарюючого суб’єкта. Наголошено на тому, що результативність маркетингової діяльності формується під впливом дієвості управлінських структур, які володіють достовірною інформацією й матеріалами стосовно потреб споживчого ринку й попиту. Доцільним є врахування чинників впливу як внутрішніх, так і зовнішніх. Передусім це стосується вивчення конкурентного середовища на ринку, знання лідерів-конкурентів й ситуації на споживчому ринку в цілому. Акцентовано увагу на необхідності пошуку і розроблення оптимальних моделей іваріантівзабезпечення ефективного функціонування організації на основі інфраструктурного забезпечення й наявності професійних висококваліфікованих фахівців. Наголошено, що в сучасних умовах господарювання зумовлюється потреба у володінні інформаційними даними, з їх подальшим накопиченням і застосуванням у процесі маркетингової діяльності, зокрема різноманітних консалтингових послуг, рекламних компа ній, науково-дослідних організацій і спеціалістів та спеціалізованих структур у досліджуваній сфері. Відмічено, що застосування концептуальних маркетингових підходів формує перспективи розвитку суб’єкта господарювання у будь-якій сфері економічної діяльності. Виявлено, що організаційно-управлінська складова формування маркетингової діяльності підприємства підпадає під вплив вагомих елементів ринку – попиту і пропозиції, системи ціноутворення, конкурентного середовища. Наголошено на тому, що формування комплексної системи маркетингу поєднує заходи з поліпшення якості продукції, розширення її асортименту, дослідження покупців вироблюваної підприємством продукції.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/43683
Appears in Collections:Наукові публікації (ННІ євроінтеграційних досліджень)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Михайло Газуда 28 (2)-125-131.pdf648.81 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.